Asociaţia Sportivă "Academia de Fotbal de Masă" a fost înfiinţată în anul 2006 de câţiva iubitori ai acestui sport, din dorinţa de a coordona dezvoltarea fotbalului de masă la nivel naţional.

În anul 2007, asociaţia noastră este recunoscută oficial de către Federaţia Internaţională de Fotbal de Masă (International Table Soccer Federation - ITSF - www.table-soccer.org) ca unic reprezentant al României.

În România, "Academia de Fotbal de Masă" - principalul promoter al fusbalului - împreună cu partenerii săi, a încurajat spiritul competitiv prin promovarea şi dezvoltarea naţională a acestui sport pe următoarele căi:

  • Organizarea de demonstraţii la care au participat cei mai experimentaţi jucători din ţară şi nu numai
  • Organizarea de competiţii la nivel local şi naţional
  • Poziţionarea unui număr cât mai mare de mese de fusbal în locurile publice din Bucureşti şi din ţară
  • Participarea cluburilor româneşti la competiţiile internaţionale de fotbal de masă organizate sub egida Federaţiei Internaţionale de Fotbal de Masă
  • Publicarea electronică a documentaţiei de specialitate: regulament de concurs, noutăţi internaţionale legate de fotbalul de masă, clasamente locale, naţionale şi internaţionale

Asociaţia Sportivă "Academia de Fotbal de Masă" număra în present 389 membri.

Prin participarea sportivilor noştri la campionatele internaţionale, România s-a clasat la sfârşitul anului competiţional 2009 pe locul 22 în clasamentul ITSF.

De la jucătorii începători până la cei care participă la competiţii locale şi naţionale, de la cei care practică acest sport numai din plăcere până la jucătorii profesionişti care participă la competiţii internaţionale, toţi vor găsi un sprijin în asociaţia noastră.

Această asociaţie sportivă cât şi acest website au fost create pentru a aduce un plus de experienţă pentru toţi cei care iubesc acest sport.

Sponsor principal